Forever Freedom

Forever Freedom sadrži bogate hranjive materije našeg stabilizovanog Aloe Vera Gela sa dodatkom glukozamin sulfata i hondroitin sulfata- dva prirodna elementa neophodna za normalnu funkciju zglobova, te vitamin C i MSM- prirodan oblik sumpora koji je potreban organizmu za održavanje zdravog vezivnog tkiva i pokretljivosti zglobova.

Kategorija:

Forever Freedom revolucionarni proizvod kompanije FOREVER LIVING PRODUCTS. Nastao kombinacijom tradicinalnog Aloe Vera Gela i niza prirodnih supstanci koji svojim usaglašenim djelovanjem daju do sada najuspješniji zapaženi efekat u terapiji inflamotornih reumatskih bolesti, zatim reumatskih i nereumatskih oboljenja mekih tkiva i uopće problema vezanih za zglobove, tetive, ligamente i mišiće.

Ozbiljni poremećaji poput reumatoidnog i koštanog artritisa i artritisa koji korelira sa psorijazom, zatim reumatska i nereumatska oboljenja mekih tkiva kao što su zapaljenje mišića, tetiva, sinovijalne membrane i zglobova ili pak kostobolja kao posljedica spondilitisa, uobičajene povrede u sportu kao što su istezanje tetiva i ligamenata, teniski lakat i dalje bolovi u leđima, išias, mišićni reumatizam i fibromialgija, problemi su kojima se svakodnevno nosi veliki dio populacije, među kojima najviše ljudi s prekomjernom tjelesnom težinom, sportisti i oni koji se bave teškim fizičkim poslovima.

Ovi problemi su najčešće tretirani nesteroidnim inflamotornim lijekovima u vidu tableta ili krema za spoljnu upotrebu kao i lijekovima snažnijeg dejstva poput steroida i imunosuspresiva koji osim dobrobiti imaju i određene neželjene efekte, nus pojave, koji oštećuju želudac, crijeva, jetru…

Postavlja se pitanje šta bi moglo biti bezbjedna i efikasna alternativa- nešto što otklanja bol i smiruje zapaljenja imalo sposobnost da spriječi progresivne procese u smislu nastajanja novih oštećenja, a postojeća otkloni.

Kompanija FOREVER LIVING PRODUCTS uz pomoć ekipe stručnjaka, izbacila je na tržište proizvod koji ne samo da je dostojna zamjena analgetičkom i antiflamatornom svojstvu, već svojim djelovanjem omogućuje trajnije poboljšanje, pa i potpuno otklanjanje postojećih poteškoća, a sve to zahvaljući nizu hranjivih tvari u sastavu aloe, ponajprije ligninima koji pomažu da prirodna sumporna jedinjenja prodru do dijelova tijela koji nisu prokrvljeni, tj.hrskavice, štite je od daljeg propadanja i istovremeno stimulišu stvaranje nove. A ono što je najbitnije nema neželjenih dejstava.

Ključni sastojci koji ulaze u sastav Forever Freedom gela

Glukozamin sulfat

komponenta koja je prirodni sastojak hrskavice i veoma je važna u formiranju njene infrastrukture. Pošto se s godinama smanjuje sposobnost organizma da je sintetiše, pa je vrlo poželjna dopuna. Istraživanje je pokazalo da je doza od 1500mg Glukozamin sulfata (količina koja se nalazi u 1dl Freedom gela) ekvivalent dozi od 1400mg ibuprofena, kada je u pitanju eliminisanje boli. Uz to istraživanja su pokazala da oralno uzet glukozamin definitivno lakše pronalazi put da uđe u sastav hrskavice.

Hondroitin sulfat

također prirodna komponenta hrskavice, doprinosi viskozitetu sinovijalne tečnosti u zglobovima, čime sprječava oštećenja koja bi nastala kao posljedica trenja kompatibilnih površina spojenih zglobom. U kombinaciji s glukozaminom ima izuzetno snažan amortizirajući efekat.

Metilsulfonilmetan (MSM)

komponenta koja ulazi u sastav svake ćelije u organizmu i neophodna je u procesu sinteze proteina, neophodna za zdravo vezivno tkivo i funkciju zglobova. Ima snažno analgetičko i anti-inflamatorno dejstvo.

Vitamin C

nužno potreban za postizanje maksimalnih efekata komponente MSM, a veoma je značajan ii u sintezi kolagena i stvaranju hrskavice.

Ukratko rečeno Forever Freedom gel:

  • Smanjuje tegobe kod artritisa i spondiloze
  • Ubrzava rješavanje povreda ligamenata i zglobova
  • Neophodan kod svih sportskih povreda
  • Pomaže u smanjivanju upalnih procesa u zglobovima
  • Smanjuje ograničenu pokretljivost i bolove u zglobovima
  • Štiti hrskavice od oštećenja
  • 1.2 dl je ekvivalent 1400mg Ibuprofena u smirivanju boli
Način Upotrebe Forever freedom gela:

Kao i Aloe Vera Gel 1dl dnevno.

Za više informacija i adekvatne preporuke javite nam se na broj telefona 061 799 625.

KUPI FOREVER FREEDOM ONLINE

Naruči FOREVER FREEDOM putem formulara