Maca – Sex biljka Inka

Maca Lepidium Meyenii korijen

Maca, poznata i kao Lepidium Meyenii, jednogodišnja je biljka koja se uzgaja na središnjoj peruanskoj visoravni. Jestiv korijen, koji nalikuje rotkvici, glavni je izvor hrane za mjesno stanovništvo.

Maca se već više od 2.000 godina visoko cjeni u Peruu.  Prema legendi, Inke ratnici jeli su macu za snagu i izdržljivost prije odlaska u bitku. Španjolski osvajači zvali su je ”seks biljkom Inka”. Danas je ona poznata kao peruanski ginseng. Moderna istraživanja navode na to da maca pospješuje libido, spolnu moć i energiju.

Žene u Južnoj Americi hiljadama su godina upotrebjavale macu kao pomoć u pospješivanju izdržljivosti, spiječavanju umora i umanjivanju tjelesnog stresa.

Peruanke počinju uzimati macu u 3 godini života i ostaju snažne, plodne i produktivne, a vrlo su izdržljive i u dubokoj starosti.

Maca može pojačati ženski libido i trebala bi se konzumirati svakodnevno za najbolje rezultate.

maca powder

Maca hranjiva vrijednost

Hranjiva vrijednost osušenoga korijena mace je velika, slična žítaricama kao što su riža i pšenica. Sadrži 60% ugljikohidrata, 10% proteina, 8,5% vlakna i 2,2% masti. Macina glasovita učinkovitost na spolnu moć moguće nalazi korijene u visokoj koncentraciji proteina i vitalnih hranjivih tvari.

Većina sadržaja proteina u maci nalazi se u obliku aminokiselina koje su potrebne za mnoge funkcije u tijelu, uključujući spolne funkcije i plodnost. Također su potrebne za proizvodnju tvari koje prenose signale u živčani sustav te imaju glavnu ulogu u procesu spolnog uzbuđenja i tjelesne izvedbe za vrijeme spolnoga čina.

Najbitnije aminokiseline koje te tvari trebaju uključuju fenilalanin, tirozin i histidin, i sva tri nalaze se u maci u značajnim količinama. Maca sadrži i aminokiselinu arginin, koja potpomaže plodnost i aktivnost u muškaraca.

Maca kapsule gdje kupiti?

Forever Living Multi-Maca proizvod kombinira legendarnu peruansku macu s ostalim djelotvornim biljem i odabranim sastojcima u jednome od najkvalitetnijih dodataka ishrani svoje vrste.